pártanácsadás házasság előtt

Házasság előtti pártanácsadás?

Kedves fiatalabb Énem! 

Olyan jó lett volna, ha az én időmben elterjed és a köztudatban lett volna a pártanácsadás. Sok kellemetlen érzéstől, frusztrációtól szabadulhattam volna meg. Ahogy a közmondás mondja: „ okos ember más kárából tanul, buta ember a sajátjából.” Én inkább naivnak mondanám. Naiv, és vak az élethez. Természetesen akkoriban ezzel nem értettem volna egyet. Én már csak tudom mi jó nekem, nem kell ehhez pártanácsadás…..

Azért írok, hogy elmagyarázzam, mit is jelent valójában a házasság, mert túl jól emlékszem a mesebeli ideológiádra, miszerint a házasság egy gyönyörű esküvőről szól, gyermekekről, szép és boldog életről. 

Ezt nem figyelmeztetésként írom, hanem prevenciónak szánom, hogy légy tisztába a lehetőségeiddel. Kérj bátran segítséget, szakembertől pártanácsadás keretén belül, ez nem gyengeség, hanem racionális cselekedet, hogy megőrizhesd romantikus énedet. 

Álomvilág

Az álmaid egy fehér lovon lovagló hercegről vagy egy ragyogó páncélú lovagról,  ami valójában a képzelet szüleménye. Valóra is válhatna, ha kellően rálátsz a világodra, csak egy kis időt szeretnék szánni arra, hogy beszéljek veled a valóságról.

Titokban megszeretném mutatni, ha kíváncsi vagy. Ez egy pillanat az időben, hogy ajándékot adjak neked, egy második esély ajándékát. 

Te még mindig olyan fiatal vagy, csak 30 éves. És van egy  gyönyörű gyermeked, otthonod, és van egy csodálatos párod, és még mindig nem ismertétek fel, hogy milyenek is vagytok valójában. Persze akkor úgy vélekedtem együtt él velem, tehát ismerem, de ez nem így van. Ez csak az ego játéka. Büszkének és eredményesnek kell lenni. Ami meg kicsit sántít, rögtön megmagyarázom, hogy miért érthető és természetes, pedig magam se hiszem el. Tudom, hogy amikor visszatekintek, határozottan büszke vagyok rád, mert a legjobbat akartad, a legtöbbet tetted amire képes voltál az adott helyzetben. 

Ennek ellenére kifejezetten a félelemről akarok beszélni. Látod, hogy tudat alatt sok kétséged volt, sérelmeket és elhanyagolást éltél meg, amit traumatizáltál. Traumáid jelentős kárt okoztak benned, önértékelésedben, és teret teremtettek az állandó szorongások gyarapodásának. Kívülről, a felszínen azt mutatod minden rendben van, mert önmagadnak se tudod bevallani, hogy már régen nem a gyermekkori ideális álomban élsz. Félsz elengedni meglátni a valóságot, mert azzal kezdeni kéne valamit. Ezek olyan szorongások, mint az áldozat félelme, a félelem attól, hogy valaki azt gondolja, ki vagy szolgáltatva, nem tehetsz semmit, és más félelmek, mint például a félelem az intimitástól, a bajba kerüléstől vagy a hibázástól, a nem elegendő információ ismeretétől vagy alkalmatlannak tekintésétől. És főleg attól, hogy egyszerűen nem leszel elég jó ahhoz, hogy szeressenek.

Ismerlek. Valószínűleg jobb, mint bárki, aki ismer téged. Tudom, mennyire próbálsz tökéletes lenni. Tudom, milyen keményen dolgozol, hogy elfogadjanak. Mennyire érzed, hogy nem fogsz és nem kellhetsz senkinek, és semmire. És tudom, hogy azt gondolod, hogy ha valódi boldogságot eléred, az azt jelenti, hogy életednek vége van. Természetesen próbálsz magabiztosnak tűni közben. Kicsit végletekbe mentem, el hogy megértsed, önmagadba veszel el. De nem kell félned. Kezdheted felfedezni, hogy elfogadható lehetsz, és több mint szerethető vagy.

Ébredés

Amint ezt írom, most már rájövök, hogy csak most indulsz el sokak első útján, amely egy olyan életbe vezet, amely szeretettel és nehézségekkel, örömmel és szomorúsággal, békével és háborúval, valamint bőséggel és viszállyal jár. Az életedet nyomorúságos pillanatok és hihetetlen sikerek várják. És nem kérném, hogy változtass rajta. Annyi mindent meg fogsz tanulni a tapasztalatokból, amit az élet tanításai által sajátítjuk el. 

Arra is biztatnálak téged, hogy mielőtt lekötöd magad, légy valójában fiatal, lázadj, ismerd meg a világot, lásd meg a különféle színeket és árnyalatait. Olyan ember szemével látni az életet, aki úgy dönt, hogy valóban él. Éld meg az életet minden pillanatban. Hagyj el az olyan félelmeket, amelyek miatt eltemeted magad, és elrejted mindazt, ami vagy és nagyszerű benned. 

Most a választott fiatalemberről. Csodálatos lesz. Igazad volt, hogy vonz az intelligencia magas szintje, és a feladatokhoz való óvatos, körültekintő hozzáállása. És ez a nagyszerű humorérzék. Életed minden napján nevetni fogsz. Magához szorít, amikor elveszettnek érzed magad. Bízni fogsz az útmutatásokban és kikéred a tanácsát. Kincse lesz, de ehhez tudatosnak kell lenned.

Ez eltart egy ideig. Mindkettőtöknek meg kell tanulnotok felnőni. A rossz családi mintákat felülírni. Amit külső segítség nélkül nagyon nehéz kivitelezni az elfogulatlanság miatt. A pártanácsadás pont ebben tud segíteni. Elsajátítani a kommunikáció művészetét, mutat olyan technikákat, amelyek lehetővé teszik, hogy legyőzd a házastársi akadályokat. Megtanuld a kommunikáció alapelveit és a konfliktusok kezelésének módszereit, amelyeket még a munkátok során is alkalmazhattok. Hidd el, ezek az eszközök felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulnak. 

Házasság előtti pártanácsadás

Házasság előtti pártanácsadás elterjedésének következménye lehetne az erős érzelmi kötelék a párok között, de ehhez idő kell. Az idő, amely lerövidíthető, ha ezekre a szavakra most figyelsz, nem legyintesz, és emlékszel erre a levélre, ma, az esküvő előtt, de soha se késő tenni, lépni, mindig van esély könnyedebben élni, mindaddig míg nem mondasz rá nemet.  Minél előbb szeretnéd megérteni életedet, kapcsolatodat, annál könnyebben élheted meg életed minden pillanatát. Sokkal több lehetsz, ha azzal kezded, hogy leadod a félelem súlyos köpenyét. 

A pártanácsadás segít a történetedet a hit fülén keresztül meghallgatni, és nem a félelemtől átitatva. A félelemben létezést mielőbb befejezi, mert megváltoztatja az elbeszélést és megadását követel. A hősökből gyáva lesz, az erő pedig gyengeséget, gomolyfelhőt és ítéletet hoz. Lassan elveszi annak lényegét, aki valójában vagy. Kiemeli a hiányt és felfújja a hamis büszkeség léggömbjét. Fontos nem vagy az, amit átéltél, csak annak érzékelted, de bármikor megváltoztathatod a vele kapcsolatos érzésedet. Igazságod és sorsod azokban a helyekben rejlik, ahová jársz, akár gondolat szintjén, és azokban az emberekben, akikkel az életedben találkozol. Tehát menj tovább messzire, ne ragadj le, és ragyogj fényesen! Álmodj gyakran! És ne félj!

Ebben a levélben azt akarom, hogy ismerd fel, hogy gyönyörű családod lesz, vagy már van is. Örökséged a boldogság és a férjeddel való kapcsolat, amely feltörhetetlen. De a valós életed akkor kezdődik el, amikor elkezdheted önmagad egészét látni. Tudd, hogy az élet nem csak arról szól, amit tudsz, vagy megtanultál, hanem arról, hogy mennyire jól megtanulod, hogyan kell élni. Kérj segítséget, gyűjtsd be a szükséges információkat a pártanácsadás során. Csináld félelem nélkül, mert minden pillanatod rólad szól, és értelmet nyer életed!

Pártanácsadás
Pártanácsadás a boldog kapcsolatért.

Néhány dolog, amit a párkapcsolatról az elmúlt évékben megtanultam a szerelemről és az életről:

Soha ne hagyd abba a közös álmodozást
Beszélj nyíltan a jövő céljairól, álmodjatok közösen, és mindig támogasd a férjedet. Legyél kíváncsi, kreatív és fedezd fel vállalkozó szellemeteket. Osszátok fel a feladatokat.

Jobban vigyázz egészségedre
Egyél egészségesebben és vegyél részt egy fitnesz programban, legyen hobbid, és tölts időt pihenéssel. Légy elégedett önmagaddal, a testeddel, ne vedd természetesnek egészséges testedet. Tölts kevesebb időt azzal, hogy aggódsz a kinézeted miatt, és tölts több időt önmagad szeretetével. 

Tölts kevesebb időt üvöltözéssel
A csendben pillanatok alatt lehet a leghangosabban hallani, és megérteni, valamint a regenerálódáshoz elengedhetetlen.

Élvezd az időt azzal, hogy magaddal töltöd az időt
Ezt csak negyvenes éveim alatt fedeztem fel. Hiányzott az énidő, hogy csak élvezem azt, aki vagyok, és arról álmodozzak, hogy ki leszek.

Tartsd gyermeki csillogást a szemedben.
Ez jól fog szolgálni, örömtelinek vedd az életet, és hálásnak minden jóért. Ha vicces vagy – maradj így, a nevetés jó gyógyír. 

Tölts több időt a pillanatban gyermekeiddel.
Valóban gyorsan felnőnek. A nevelés nem verseny, hanem utazás. Ennek ellenére nem ér véget, amikor 18 évesek. Különböző módon fogod kihívni, de soha nem fogod visszakapni a kis kíváncsi elméjüket, ezért élvezd, amíg teheted, de tudnod kell nem csak szülő vagy.

Mindig tölts időt a férjeddel, beszélgetve.
Ez nagyon sok élet energiát ad mindkettőtöknek. Mondd ki, ami benned van, még ha nehéz is beszélni róla. Sok esetben nem a tartalom, hanem a stílus miatt van konfliktus. Legyen türelmed a tanulható pillanatok iránt, és nevess tovább, ez valóban gyógyszer a szív számára.

Tarts helyet a szenvedélynek és az intimitásnak.
Legyél energikus és spontán. Ezek a pillanatok összekapcsolnak mindkettőtöket.

Hívd ki magad gyakran
Ne ülj ugyanazon a helyen, légy más, válassz mást, lépj ki a komfortzónádból. Bízz a folyamatban.
Minden jó és rossz, okkal történik, akkor is, ha ezt nem érted, miért. Higgy és bízz a folyamatban. Mindig van az érmének egy másik oldala és egy út, amin keresztül kell menni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük