Konzultáció

Mint minden, amit biztos lábakon szeretnénk tudni megfelelő alapokra kell helyezni. Az önismeret, párválasztás se kivétel ez alól. Senki sem tökéletes, és senki sem nőtt fel ugyanazokkal a génekkel, szociális környezettel. Ezen különbségek által válunk egyedivé és megismételhetetlenné, ami csodás, de ugyanakkor megnehezítheti az emberi kapcsolódásainkat.

Párkapcsolat gyakorlatban

A párkapcsolatot tartom a legösszetettebb kapcsolatnak. Annyi szerepnek kell megfelelnünk benne, mint az élet más területein sehol. Egyszerre kell társnak, szeretőnek, barátnak, esetenként munkatársnak lenni. Ha az elején jól tudtunk együtt működni mitől változik ez meg? Ha elmúlik, hogyan lehet újra megtalálni? Ha a pár tagjai valóban szeretik egymást, melyek azok a kiváltó okok, amik mégis a kapcsolat romlásához vezetnek?

Párkapcsolat gyerekekkel

A kislányok általában a mesék hallatán, egész felnőtt korukig az esküvőjükről, házasságról, gyermekekről álmodoznak. Amikor létrejön a vágyott állapot, megmaradnak az álmodozás szintjén. Nem készíti fel őket senki, hogy az új szereppel, hogyan lehet kiegyensúlyozott boldog, szeretetteljes családot fenntartani.

Párkapcsolat lezárása

A párkapcsolati szakítást három részre bontanám egyrészt maga a szakítás, válás érzelmeinek feldolgozása. Másrészről, ha van közös gyermek, akkor az Ő láthatásának, ellátásának megállapodása, illetve a közös anyagi javak megosztásának kialakítása. Harmadrészt az új élet, új szemlélet kialakítása.