Párkapcsolat gyakorlatban

A párkapcsolatot tartom a legösszetettebb kapcsolatnak. Annyi szerepnek kell megfelelnünk benne, mint az élet más területein sehol. Egyszerre kell társnak, szeretőnek, barátnak, esetenként munkatársnak lenni. 

Hogyan lehet ennyi mindennek megfelelni? Ezekre és még sok más kérdésre kerestem a válaszokat, miként tudom kiegyensúlyozottan megélni életemet, ezáltal másoknak is segíteni. A tanulmányaim, és tapasztalataim alapján megtalálhassák az utat újra magukhoz, egymáshoz, és a boldogsághoz. 

A kapcsolatokban sokszor beszélünk elhidegülésről, eltávolodásról, konfliktusokról, szeretetlenségről, meg nem értettségről, ami sokszor elváláshoz vezet.

Ha az elején jól tudtunk együtt működni mitől változik ez meg? Ha elmúlik, hogyan lehet újra megtalálni? Ha a pár tagjai valóban szeretik egymást, melyek azok a kiváltó okok, amik mégis a kapcsolat romlásához vezetnek?

Nincs olyan ház, amit ne kellene kitakarítani, felújítani időnként. Ahogy a funkciói változnak, úgy kell átalakítani, újra festeni a régi erős falakat.

Vannak elrontott párválasztások, amikből tanulhatunk. Viszont, ha azt tudjuk mondani, a kapcsolatunkban volt 3-4 jó év, akkor szerencsések vagyunk, és valószínűleg újra megtaláljuk az utat, az örömöt egymásban.

Életünket a szüleinkhez való viszonyunk, gyermekkorunk, párkapcsolataink, gyermekeink és a munkánk határozzák meg. Minden probléma gyökere ezekben az élethelyzetekben keresendő. Amiket többnyire tudatalattink működtet, ezek tudatosításában tud segíteni a párkonzultáció. 

Nehézségek okai

Sokszor egészen egyszerűen arról van szó, nem jól fejezzük ki magunkat, olyan “nyelvet” használunk, amit a társunk nem ért. Nem tudjuk megfogalmazni igényeinket, de elvárjuk, hogy párunk megértse azt.                                       

 • Külső tényezők/szülők, barátok, élethelyzetek befolyásolják a kapcsolatot.
 • Figyelmen kívül hagyják, hogy eltérő családi, kapcsolati mintával rendelkeznek.
 • Nem veszik észre az eltávolodás veszélyével járó változásokat (Pl. az érdeklődési körük nagyon eltérő irányba kezd alakulni).
 • Nem merik nyíltan megbeszélni a szexuális igényeiket, nehézségeiket.
 • A két nem nemi szerepe összekeveredik, aránytalanná válik.
 • Vagy hiányállapot lépett fel, a megváltozott szerepek előtérbe kerülésével (szülővé válás, gyerekek kirepülése, szülők elvesztése, baleset, stb.), más szerepeink háttérbe kerülnek, és már nem érezzük boldognak a kapcsolatunkat.
 • Sérelmeink miatt nem tudjuk szeretetünket sem kifejezni társunk felé, és még sorolhatnám a lehetőségeket, amelyek a kapcsolat ellaposodásához, kihűléséhez vezethetnek.

Párkonzultáció során ezen okokat vizsgáljuk meg a hozzám forduló párokkal, mert ahogyan mi magunk egyediek vagyunk, úgy lesznek egyedi problémák és megoldandó helyzetek kapcsolatunkban is. A konzultáció során felmérjük a valós helyzetet, ennek alapján építjük fel a stratégiát, de csak a közös, együttes munka hozhat eredményt. A mindennapokban kell alkalmazni mindazt a tudást, amit a párkonzultáció alkalmával együttesen összeállítunk, és megbeszélünk, hogy újra felfedezzük egymásban a csodát.

Kinek ajánlom a párkapcsolati gyakorlat konzultációt?

 • Minden olyan személynek, pároknak, akik annak ellenére, hogy elveszettnek érzik magukat, tudják, hogy készek útmutatással cselekedni
 • Minden olyan egyéneknek, pároknak, akik nyitottak az őszinte önreflexióra, önvizsgálatra, és betekintést szeretnének nyerni múltbeli és jelenlegi viselkedésük okaiba
 • Minden olyan egyéneknek, pároknak, akik konstruktív visszajelzéseket tudnak fogadni, és készek a hatástalan stratégiák és haszontalan rutinok elvetésére  
 • Minden olyan személyeknek, pároknak, akik prioritássá teszik közös munkánkat azáltal, hogy megjelennek a találkozókon, elvégzik a feladatokat és új készségeket vezetnek be
 • Minden olyan személyeknek, pároknak, akik motiváltak, elkötelezettek a változtatások mellett a szerelmi életükben
 • Minden olyan személyeknek, pároknak, akik készen állnak a növekedésre és magabiztosan fel tudják vállalni ezt a folyamatot

Azért vagyok itt, hogy megadhassam neked, nektek azokat az ismereteket, készségeket és bevált gyakorlatokat, amelyek a sikeres kapcsolat kialakításához és fenntartásához szükségesek.

Ha készen állsz a boldog szerelmi életed jelen és jövőjéhez szükséges készségek megvalósítására, keress bátran.

Szeretettel várlak

Tedd meg az első lépést, a pozitív változás érdekében! Bármilyen kérdésed merült fel, kérlek fordulj hozzám bizalommal.

   

Elérhetőség: 2484 Gárdony, Esze Tamás u.26.                                                                                            Email: [email protected]                                                                                                      www.szeretematrix.hu