Relax masszázs lényege a test és a szellem regenerálódása

relax masszázs, relax kezelés

Relax masszázs célja

A Relax masszázs a szervezetben fellépő feszültségek oldására szolgál. A lazító gyakorlatokra éppoly szükség van, mint az aktivizáló gyakorlatokra. A relaxáció annyit jelent, mint lazítás, ellazulás, oldódás. Jellemzője a feloldottság, felszabadultság, kiegyensúlyozottság, harmónia, derű, nyugalom.

A stressz hatása

A stressz és szorongás az élet szinte minden területén megjelenik, kihatva testi-lelki egészségünkre, szellemi teljesítményünkre, társadalmi szerepeinkre. A stressz sok esetben fizikai fájdalom kialakulásával is jár. Hosszabb ideje fennálló stressz hatására gyakran alakul ki alvászavar, ingerlékenység, migrén, nem hiába mondjuk, hogy „a vállunkra vesszük a problémákat”, mert a csuklyás izom feszülését is a stressz okozza. Nem válogat sem életkor, sem nem szerint, így mindenkinek érdemes foglalkozni saját testi-lelki regenerálódásával. Nem is gondolná az ember, hogy egy kis „énidő” mekkora csodákra képes! Testünket, lelkiállapotunkat rabságban tarthatja a szorongás, félelem, a stressz által kiváltott belső feszültség, a rossz gondolatok özöne. Érzésvilágunkat megkötözi a düh, az indulat örvényeiben kiszolgáltatottan vergődhetünk, így nagy szükségünk van a megszabadulásra, belső szabadságra.

A relax masszázs, kezelés

Relax masszázs által kiszabadítjuk magunkat a számunkra kedvezőtlen állapot fogságából, „elengedjük” magunkat, izmainkat, testünket, megtanulunk lazítani, az segít feloldani mindazt, amit feleslegesen megkötöttünk. Tehát a relax kezelés, relax masszázs következménye az energiafelszabadulás. Megszabadulunk rossz kötöttségeinktől, jobban hozzáférünk belső lehetőségeinkhez, és szabaddá válunk a teljesebb, örömtelibb életre. A relax masszázs, relax kezelés út a belső mélységeinkhez, önmagunk megértéséhez.A relax kezelés, relax masszázs segítségével áthangolható a vegetatív idegrendszer hibás működése, és mivel testi jó közérzetet eredményez, visszahat a pszichés „jóllétre” is. E kettő pedig tudatállapot-változást hoz létre, elülnek a zavaró gondolatok, képzeleti képek, helyüket pozitív élmény foglalja el. A relaxáció az önismeret kiváló alapja és eszköze egyben. Az általa létrejött nyugalmi állapotban könnyebben lehet feldolgozni, átalakítani, sőt megelőzni a kellemetlen hatásokat.

A relax masszász hatása a szervezetre

  • Javul az agy és a szervek oxigénellátottsága.
  • Kitágulnak az erek, így javul a szerveink vérellátása.
  • Csökken a vér koleszterinszintje, viszont nő az endorfinszintje (örömhormon), ami magas fájdalomküszöbbel és kellemes közérzettel jár.
  • Az agy szinkronizált alfa-hullámokat termel, amelyek elősegítik a sejtek regenerálódását.
  • Életre kelti a test rejtett energiáit.
  • Az alváshoz hasonlóan megváltoztatja a test funkcióit: ritkul a légzés, lassul a szívritmus, megváltozik az energiaáramlás.