Relax kezelés a test reakciója alapján

A relax- stresszoldó kezelés során főként éríntő, lazító, simító technikák dominálnak, melyek jótékony hatással vannak az idegrendszerre az izmok és a bőr felfrissítésén túl. Hatására oldódnak az izomfeszülések, izomgörcsök, fellazulnak a letapadt izmok, normalizálódik a vérnyomás, a szívritmus és a keringés, ezáltal méregtelenít és az immunrendszert is erősíti, ellenállóbbá teszi.

relaxkezelés
Relax kezelés

Kezelés

A relax- stresszoldó érintésterápia az orosz származású dr. Páruszova Natália módszere, amelyet a BiobalanszMetavitalizáció terápia részét alkotja. A relax -stresszoldó kezelések szakszerűen meghatározott, összehangolt nagyon finom érintéssel végzett kezelés sorozatok. A zóna pontok, pontos lefogásával és meghatározott erősségével éri el a kívánt hatást, amelynek célja mindig a test-lélek kiegyensúlyozása, pihentetése és az idegek megnyugtatása. Minden egyes érintés addig tart míg azon a területen a test jelez, hogy az áramlás aktivizálódott és a normál pulzálás helyre állt. Ezáltal válik speciális, mert a test reakciója alapján történik a kezelés.

A frissítő, kondicionáló kezelés a testen végzett akupresszúrás pontok, meridián pályákon történő kezelése, mely aktivizálja a szervezetet és nyugtató hatású az idegrendszere. Ezekkel a pontokkal rendkívül hatékonyan oldhatjuk a ránk nehezedő stressz feszültség miatt kialakult izomfájdalmainkat, panaszainkat, testi – lelki okok által megjelenő tüneteket. Különösen hasznos, akik megterhelő szellemi munkát végeznek, illetve sokat ülnek munkájuk során. A fejben felgyülemlett feszültség, stressz hatására a koponyát borító vékony izomréteg görcsös összehúzódással reagál. Fejfájást azonban egyéb hatások is kiválthatnak, pl. a mozgás hiánya, az oxigénhiány, a dohányzás, az időjárás változás, stb. Kezelés a fájdalom enyhítése mellett javítja a test vérkeringését. Mobilizációs technikákkal, oldjuk a test merevségét is.

 

 BioBalansz relax kezelés
Biobalansz relax kezelés

Relax kezelés hatása

A kezelés során aktivizálódik a paraszimpatikus idegrendszer, mely így nyugalmi állapotba kerül, oldódik a belső feszültség. A kezelés mindemellett a bőr és a nyirokrendszer állapotának javítására is alkalmas. A stresszoldó kezelés hatékony módja az energiaszint növelésének, a szellemi teljesítmény fokozásának, a fájdalmak csökkentésének. Egy hosszan tartó, kellemes, ellazult érzetet eredményez a szervezetben, mely az egész közérzetre pozitív hatással van. Rendszeres kezelés alkalmazásával a rendellenes terhelés, valamint a mozgáshiány okozta károk is helyrehozhatóak, megelőzhetőek.

Meleget, biztonságot, ellazulást, megerősítést, önbizalmat, vitalitást ad. A simogatás, érintés legtöbbünk számára természetes igény, azok, akik ezt nem kapják meg, hajlamosak lesznek a depresszióra és az ingerlékenységre.  A testi érintés iránti igényünk nem csak gyermekkorban megjelenő igény, felnőtként is vágyunk rá. Általa érezzük, hogy szeretnek, óvnak bennünket, hogy biztonságban vagyunk.

Az érintő terápia az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer, amellyel betegségeket előzhetünk meg, megőrizhetjük egészségünket, teljesítőképességünket, szépségünket. Egész szervezetük működését befolyásolja. Feszesebbé teszi, vagy ellazítja az izmokat, javítja a vérkeringést, enyhíti számos megbetegedés tüneteit, panaszait. Hatással van belső szerveinkre, bizonyos hormonjaink termelődésére, emésztőrendszerünk működésére, anyagcserénkre, elősegíti szervezetünk méregtelenítését.

Hatékony alkalmazási területek

 • Egészségmegóvás, fájdalomcsillapítás.
 • Oldja a stresszt, a feszültséget, a depressziót, a fóbiákat és a negatív érzelmeket (szomorúság, irigység, gyűlölet, rosszindulat, bánat, igazságtalanság megélése)
 • Megszünteti az izomfeszültségeket, az ízületi kimozgatások hajlékonnyá teszik az ízületeket és növeli azok mozgékonyságát
 • Beindítja a szervezetben lerakódott méreganyagok kiürítését.
 • Hatásos testi, lelki fáradtság, kimerültség, álmatlanság, migrén esetén.
 • Pszichoszomatikus betegségek: depresszió, pánik, fóbiák oldása.
 • Összehangolja a jobb és bal agyféltekét, szabályozza a vér- és nyirokkeringést, az anyagcserét.
 • Funkcionális problémák: pl. emésztés, kiválasztási zavar, menstruáció, nőgyógyászat
 • Erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusát, ami a betegségek megelőzésében és legyőzésében fontos szerepet játszik, azon kívül növeli az ellenálló képességet is.
 • Energia szint emelése, kiegyenlítése.
 • Az érintés lelki szinten nyugtat és felold.