Párkapcsolat gyerekekkel

A kislányok általában a mesék hallatán, egész felnőtt korukig az esküvőjükről, házasságról, gyermekekről álmodoznak. Amikor létrejön a vágyott állapot, megmaradnak az álmodozás szintjén. Nem készíti fel őket senki, hogy az új szereppel, hogyan lehet kiegyensúlyozott boldog, szeretetteljes családot fenntartani. Hatalmas közhely, de a saját bőrömön is tapasztaltam, a gyermek születése után minden megváltozik. Akkor, hogyan tovább? Hogy lehet ezt jól csinálni?

Vannak olyan személyek, párok, akik nem akarnak, vagy mentálisan, biológiailag nem tudnak új jövevényt, gyermeket hozni a világra. Ők fokozott terhet élhetnek meg, mint önmagukkal való azonosulásban, mint a család, környezet elvárások által kialakított légkörben. Mit szeretnék valójában?  Milyen lehetőségeim vannak? Hogyan tudom kiegyensúlyozottan élni életemet?

A világ legszörnyűbb élménye a gyermekünk elvesztése, aminek feldolgozása nagyon hosszú folyamat. Vannak olyan szülők akik beteg gyermeket nevelnek. Más szülők a gyermeküktől való távolléttől szenvednek. Mindegyik helyzet a köztük lévő különbségtől eltekintve kifejezetten nehéz, amely az emberi kapcsolatokat igazán megterheli, ilyenkor kell még jobban összetartani, egymásra hangolódni, türelmesnek, higgadnak maradni. Senkit se okolni, és az életetek megélésére koncentrálni. Mivel érdemeltem ezt? Mit tettem? Nem értem, miért velem történik ez?

A gyermek cseperedik, mi a legjobb tudásunk szerint neveljük, de mégse tudunk vele szót érteni. Előfordul, hogy még párunkkal sem értünk egyet, hogyan neveljük gyermekünket.  A nagyszülők is másként vélekednek.  A gyermek ezt kihasználva, lavírozz a családtagjai között, ami újabb konfliktusokhoz vezethet. Van kiút ennek megértéséhez?

A mai világban szerencsés az a gyermek, aki teljes, szeretettel teli családba nőhet fel. Nagyon sokan egyedül nevelik gyermekeiket, amiért minden elismerésem, de a gyermeknek életükben hiányozhat az apai, illetve az anyaminta. A távol élő szülő esetleg negatív irányba hat gyermekére, mert a válást nem dolgozta fel. Így fokozottan nehéz helyzet alakulhat ki, ahol mindegyik résztvevő vesztese lehet. Ilyenkor mit tehetek?

Más gyermekek mozaik családban nevelkednek, és valljuk be még a vér szerinti gyerekekkel sem könnyű minden esetben, akkor hogyan viszonyuljak a legjobb indulattal is a máséhoz, amit magaménak kéne éreznem. Hogyan kellene helyesen viszonyulni a helyzethez?

A gyermek nevelése elvileg lezárult, fiatalon úgy gondoltuk, ezt a „terhet” mostanra lerakhatjuk, de ez nem valósult meg, úgy érzem nem tehetem meg. A gyermekünket kis legényből felnőtt férfivé neveltük, taníttattuk, útjára bocsájtottuk. Elköltözött, de nem értjük miért nem hív, miért nem látogat bennünket. Hol az unoka? Nem hálás? Hiszen mi neveltük fel! Biztos baj van, a társ az oka! Mi itt maradtunk, mit is kellene kezdeni magunkkal?

A megváltozott életstílus, szerepek, körülmények, feladatok olyan kihívás elé állítja a szülőket, amelyek ismeretlenek számukra, ezáltal sok esetben nehéz megugrani támogatás nélkül. Személyre szabott konzultációval segíthetek a megváltozott, aktuális életetek alapján, hogy kiküszöböljétek életetekből az érzelmi zűrzavart, szabadon kommunikáljatok a megváltozott igényekről.  Konfliktuskezelésről, munkamegosztásról, segítségkérésről és annak elfogadásáról, egy új életstílus, újra gondolt életcélok kialakításáról.

A kihívásokkal teli időszakban is utat találjatok párként, szülőként, gyermekként is egymáshoz, támogatva egymást felnőtté válás rögös útján, illetve, hogy az új helyzeteket megnyugtató, harmonikus, békés úton kezeljétek, hogy minél közelebb kerüljetek egymáshoz, és minél jobban élvezzétek a családdá válást.

Fordulj bátran hozzám:

  • ha van egy olyan visszatérő téma, probléma, amit nem tudtok túljutni,
  • ha érzelmileg nem tudod feldolgozni a veled történteket
  • ha fennáll a párommal, anyósommal, gyermekemmel “nem tudok beszélni”, az egyik vagy mindkét tagja konfliktuskerülő,
  • ha a viták, nézeteltérések dühös veszekedésbe fulladnak,
  • ha úgy érzi, elragadják az indulatai,
  • ha úgy érzi, elbeszélnek egymás mellett,
  • ha nem sikerül minden fél számára megnyugtató megoldást találni,
  • ha a viták, nézeteltérések rányomják a bélyeget a mindennapokra, így mérgezi a kapcsolat minőségét.

A konzultáció bizalmas folyamat, titoktartás övezi. A konzultációs ülésen átbeszéljük a problémákat, felderítjük a konfliktus valódi gyökerét és helyes mederbe tereljük az érzelmeket, indulatokat, a múlt tapasztalatai alapján a jelenre és a jövőre koncentrálunk. Minden megoldás bennetek lakozik, kis segítséggel meg tudjátok oldani a konfliktust.  A konzultáció segít az érzelmeket kifejezésében, egymás támogatásában, és az arany középút megtalálásában.

A konzultáció hozadéka, hogy a résztvevők egy új szemléletet, beszélgetési és konfliktuskezelési kultúrát sajátíthatnak el, amely által képessé válnak megérteni önmagukat, egymást, megismerni mélyebb érzelmeiket, gondolataikat, letisztázni a szerepeket és azoknak határait. Ezáltal egy kellemes, szeretetteljes családi légkört alakítanak ki.

Ha készen állsz a boldog családi éled jelen és jövőjéhez szükséges készségek megvalósítására, keress bátran.

Szeretettel várlak

Tedd meg az első lépést, a pozitív változás érdekében! Bármilyen kérdésed merült fel, kérlek fordulj hozzám bizalommal.

   

Elérhetőség: 2484 Gárdony, Esze Tamás u.26.                                                                                            Email: [email protected]                                                                                                      www.szeretematrix.hu