Nyirokmasszázs pozitív hatása a szervezetünkre

nyirokmasszázs, nyirokkezelés

A nyirokmasszázs, érintőterápia célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat eltávolítsák, megszüntessék a duzzanatokat és fokozzák a szervezet ellenálló képességét. A nyirokmasszázs, érintőterápia csökkenti a nyiroködémát és felgyorsítja a sejtek anyagcsere folyamatait. Hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből. A nyirokmasszázs, érintőterápia során érintő, simító, pumpáló mozdulatokkal ürítik ki a nyirokcsomót, meggyorsítva a pangó nyirok eltávozását. A kezelés emellett javítja a közérzetet: feszültségoldó és nyugtató hatású.

Nyirokmasszázs, érintőterápia menete

A manuális nyirokmasszázst, érintésterápiát szinte mindig a fej, nyaki régió kezelésével kezdik. Ott, ahol a nyirokedényrendszer a visszérrendszerhez kapcsolódik. Ennek oka, hogy először a nyirokedények működését kell fokozni. Ez azért fontos, hogy elősegítsék a nyirok ideáramlását és elkerüljék, hogy ezen a területen felgyűljön a folyadék. A nyirokmasszázs, érintőterápia következő részében fokozatosan térnek át az ödémás területre, ahol cél: a folyadék nyirokmasszázs, érintésterápia hatására a blokkolt nyirokterületet feloldani, a normális áramlást helyreállítani. A manuális nyirokmasszázs, érintőterápia mindig több területre terjed ki , ezért a kezelés akár 60-90 percet is igénybe vehet. Az átlagos nyirokmasszázs, kezelés időtartama: 30-60 perc.

Tilos masszíroztatnod, ha…
…bármilyen fertőző betegséged van
…legyengült a szervezeted, magas lázad van
…bármilyen bőrbetegséged van (pl. herpesz)  
…pajzsmirigy-túltengésed, szívbetegséged van       …ha terhes                                                                        …ha daganatos betegségben szenved
…nagyon gyulladt, aknés a bőröd

Próbáld ki, a nyirokmasszázs, érintőterápiát, ha…

 …narancsbőröd van. Ne feledd: ilyenkor csak több kezelés után látható az eredmény. A kezelés hatékonyságát megfelelő táplálkozással és folyadékbevitellel, infrakabin használatával vagy akár váltott fürdővel is fokozhatod.
…fogamzásgátló tablettát szedsz, mert ebben az esetben gyakran előfordul nem látható ún.  szövetközti ödéma
…erős premenstruális tüneteid vannak (például puffadás, vizesedés) – a feszültség csökkentésére
…krónikus légúti fertőzésed van: nátha, megfázás, arc-, orrmelléküregek betegsége esetén
…szénanáthás vagy
…a legyengült immunrendszert szeretnéd erősíteni
…gyakran fáj a fejed, vagy hajlamos vagy migrénre
…gyakran felpuffadsz, székrekedéssel küzdesz
…a lábszáradon ödémák vannak
…feszült, ideges vagy
…ha koncentrációs zavarokkal küzdesz  

Tipp: a nyirokmasszázst, érintésterápiát akár minden nap kipróbálhatod. Nincs káros mellékhatása, de csak néhány kezelés múlva látható és tapintható egyértelműen az eredmény. Ne feledd: az erősen elsalakosodott testet nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani!

Kúraszerűen
A nyirokmasszázs, érintőterápia hatására javul a nyirokkeringés, a lábaid könnyedebbek lesznek, csökken a tested térfogata. Eltűnnek a kellemetlen zsírpárnáid, a bőröd feszesebb lesz. kb. 12 alkalmat érdemes kúraszerűen végigcsinálnod. A kezelés ideje alatt sok folyadékot kell fogyasztanod! A táplálkozásra, mozgásra, pihenésre a nyirokmasszázs kúra alatt fokozottan ügyelned kell, hogy a várt hatás bekövetkezzen.