Gyakori kérdések

Hány éves kortól ajánlottak a kezelések? Nincs korhatár.

Milyen rendszerességgel ajánlott? Egyénre szabottan! Egészség megőrzéséhez, prevenció jelleggel a havi kezelés ajánlott, meglévő tünetek, fájdalmak esetén 10-14 naponta ajánlott, hogy elérjük a várt eredményt!

Milyen ruhában történik?  Lehetőleg kényelmes pamutruha, amely ne rendelkezzen, ha lehetséges gomb, cipzár.

Kell-e bármit vinni a kezelésre? Nem szükséges!

Szükséges-e a kezelés előtt, utána zuhanyozni? Aki teheti, a hatékonyság érdekében a kezelés után ne zuhanyozzon le rögtön, hagyjon kis időt annak, hogy a jótékony hatás érvényesüljön. Higiénia szempontokat figyelembe véve, célszerű a kezelés előtte váltó zuhanyt venni! Ez nemcsak higiéniai szempontból előnyös, hanem ellazítja, felkészíti a testet a kezelésre, ezáltal fokozza annak hatékonyságát, továbbá a kezelés során használt olajok is könnyebben felszívódnak a tiszta bőrön át.

Előtte kell-e figyelni a táplálkozásra, folyadékfogyasztásra? Ne érkezzünk tele hassal, se éhgyomorra! Fontos a folyadékfogyasztás a hétköznapokban, de a kezelés szempontjából is, lehetőség szerint 1-2 liter vizet fogyasszon el naponta!

Kezelés során mire kell figyelnem? A kezelés alatt nem kell semmit se tenni, csak pihenni. Kezelés során a kliens áll a középpontban, úgy fekszik, úgy tarja végtagjai, ahogy neki a legkényelmesebb. Amikor a testfelületet kezeljük a kliensnek lehetnek különböző érzetei pl.: hideg, meleg, nyilallás, kisebb rángások, torokkaparás, nevetés, sírás, emlékképek. Ezektől nem kell megijedni, teljesen normális reakció a testekben lévő blokkok távozását jelzi.  A legtöbben ember általában elszenderül.

Utána mire kell figyelni? Az érintésterápia után sokkal több idő kell, hogy a szervezet visszatérjen a hétköznapi teendőkhöz! Fontos, hogy ennél a kezelésfajtánál, hagyunk időt önmagunknak, és fokozatosan térjünk vissza valóságba, mindenki saját tempójánál is kicsit lassabban hagyja el a kezelő ágyat, helyiséget! Célszerű olyan időpontot választani a kezelésre, ami után nincs közvetlenül sürgős dolog és így lesz ideje élvezni az ellazulás élményét. A kezelés napján nem vegyen részt masszázson, manuálterápián, akupunktúrás kezelésen. A fizikai terhelést is mellőzük. Kezelés után fogyasszon sok folyadékot (tiszta vizet, meleg italt, – teát), hogy a felgyülemlett salakanyag távozhasson!

Tilos masszíroztatnod, ha…
…bármilyen fertőző betegséged van                                                                  …nagyon gyulladt, tetovált, aknés a bőrön
…legyengült a szervezeted, magas lázad van
…bármilyen bőr sérülés, bőrbetegséged esetén  
…pajzsmirigy-túltengésed, szívbetegséged, magas vérnyomás, epilepszia esetén                                             …nyirokkezelés terhesség és szoptatás ideje alatt esetén
…daganatos, autoimmun, súlyos cukorbetegség megbetegedés esetén

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.