Aromakezelés a test reakciója alapján

Az aromakezelésnek a hatékonysága a megfelelően felhasznált virágeszencia és az alkalmazott mozdulatokban rejlik, miközben az esszencia egyfajta szinergiát alakítanak ki testünkben. Az aromakezelés kezelésnek egyszerre van felemelő, energiaszint növelő, ugyanakkor nyugtató, egyensúlyteremtő hatása, testünk és lelkünk számára egyaránt. Aromakezelés során érintjük a test meridiánjait és energiaközpontjait, ezzel egyensúlyba hozzuk a szervezet működését, felfrissítjük a testet és a lelket.

aroma

Aromakezelés

Az aromakezelés kezelésnél alkalmazott érintésterápiát az orosz származású dr. Páruszova Natália dolgozta ki, amelyet a BiobalanszMetavitalizáció terápia részét alkotja. Az aromakezelés során a Bach növényi cseppek különleges és szelíd gyógymódot kínálnak lelki elakadásainkra, szociális problémáinkra, belső harcainkból fakadó nehézségeinkre. A homeopátiához hasonló elven működő virágterápia a növények rezgését használja fel a lelki egyensúly megteremtésében, visszaszerzésében. A Bach-virágeszencia gyűjtemény az eredeti feltaláló, dr. Edward Bach és munkatársai eredeti útmutatásai és irányelvei alapján készül egy hazai manufaktúrában. A szabványnak megfelelően, a gyűjtemény 38 egyedi eszenciát, és két Elsősegély cseppet tartalmaz.

Kezelés

Az aroma kezelés során az esszenciákat lágy érintéses technikával visszük fel a testfelületre. Az ön által választott vagy kitesztelt virágesszenciát alkalmazva a kezelés során. Például választhat: levendulát – nyugtató hatású, vagy citromot: frissítő, sejtmegújító, fertőtlenítő hatása miatt. Minden egyes érintés addig tart míg azon a területen a test jelez, hogy az áramlás aktivizálódott és a normál pulzálás helyre állt. Ezáltal válik speciális, mert a test reakciója alapján történik a kezelés.

Kezelés hatása

A Balance hozzájárul a test általános jóllétéhez, fokozza a nyugalom érzését, csillapítja a felfokozott érzelmi állapotot. Megnyugtatja a testet és az elmét, áthangolja a kedélyállapotot, enyhíti az idegrendszer okozta stresszt. Nyugtatja a szöveteket, tisztítja a testet. Természetes helyreállító képességgel bír, támogatja az immunrendszer egészséges működését. A kezelés enyhíti az izmok feszülését, nyugtatja és oldja a feszültségérzetet a szövetekben. Hűsíti vagy felmelegíti, aktiválja és megnyugtatja a szöveteket, enyhíti az izomfájdalmakat. Ugyanakkor pezsdítő hatású. Javítja a kedélyállapotot, csillapítja az idegességet, fizikai és érzelmi egyensúlyt teremt. Elősegíti a szellemi éberséget, élénkítő, üdítő hatást gyakorol, feltölti energiával a testet.

aromakezelés
Aromakezelés

Aroma hatása

A virágesszenciák igen könnyen felszívódnak bőrön keresztül, gyorsan átjutnak a bőr rétegein, elérik a véráramot, majd a véráram segítségével a különböző szerveket. Belégzés során a különféle illatok lelki és érzelmi reakciókat váltanak ki, ezért nagyon jól alkalmazható szorongásoldásra és egyéb lelki problémák kezelésére. Leghatékonyabb az aromaterápia és a kezelés együttes alkalmazása, az ilyen típusú problémák kezelése során. Az illóolajok véráramba jutását a kezelés hatását felerősíti. Az aromaterápia nagyon összetett hatással van a szervezetre. Az aromaolajok nemcsak bőrünkre gyakorolnak jótékony hatást, hanem érzékszerveinkre is. Különösen fájdalomcsillapításra igen alkalmas az aromaterápiás kezelés.

Aromakezelés időtartama: 60 perc

Milyen problémák esetén ajánlott:
stresszoldás, lazítás
– izomláz, görcsoldás
– fájdalomcsillapítás
– a bőr, a keringés, a nyirokrendszer állapotának javítása
– általános közérzet javítás
– krónikus fáradtság ellen
– a teljesítőképesség fokozása, az izmok állapotának javítása
– egyes fejfájások kezelése
– pszichoszomatikus eredetű panaszok kezelése